НАЧАЛО


Ресторант Етно e разположен в самото сърце на Велико Търново, в непосредствена близост до историческите забележителности на старата столица – улицата на занаятите Самоводска чаршия, хълма – крепост Царевец, Градската Галерия и Стамболовия мост. Заведението разполага със 100 места , панорамна тераса от която се разкрива невероятен изглед към река Янтра и Стария Град.

vertical-photo-1

vertical-photo-1

vertical-photo-2

vertical-photo-2

КУХНЯ

bacon-1
bacon-1

bacon-1
bacon-1

Ние сме горди да се похвалим с богат асортимент салати, предястия и глезотийки, риби от морето и реката, морски дарове, ястия и разядки от близкия изток, вкусни десерти. Освен традиционната и интернационална кухня, заведението предлага и богат асортимент от суши.

Има нещо забележително в добре известната ни комбинация от ориз и зеленчуци, завити в сурова риба и печено водорасло, и всичко това потопено в соев или уасаби сос. Позовавайки се на желязната сентенция, гласяща, че всичко вкусно е нездравословно, бързо бихме си задали въпроса може ли нещо толкова вкусно да е същевременно и полезно? Запитвали ли сте се някога колко калории има в едно парче суши? За щастие, при умерена консумация, суши не е ястие, от което можете да напълнеете. Със или без ориз (сашими ), богат на сложни въглехидрати, дори стандартна порция суши може да бъде много здравословна храна, която да не сложи траен отпечатък върху фигурата ви.


bacon-1
bacon-1


bacon-2
bacon-2